Αριστεία

  1. Στην πρώτη του συμμετοχή στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Ιστοτόπων, το σχολείο μας κατατάχτηκε στην 6η θέση Πανελλαδικά και βραβεύτηκε με ειδικό έπαινο. Δημιουργός και συντηρητής της ιστοσελίδας του σχολείου μας είναι ο εκπαιδευτικός Μπαλάσκας Αθανάσιος, Φυσικός Ραδιοηλεκτρολόγος.
  2. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής μετά από αξιολόγηση των δράσεων που πραγματοποίησε το τελευταίο 18μηνο, αλλά και τη συμπλήρωση σχετικού ερωτηματολογίου, αναβάθμισε την e-safety ετικέτα του από χάλκινη σε αργυρή και ανήκει πλέον ανάμεσα στα 20 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που πρωταγωνιστούν σε θέματα ψηφιακής ασφάλειας και διαθέτουν την αντίστοιχη ετικέτα
  3. Ο διαδημοτικός Σύνδεσμος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής (Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ) βράβευσε σήμερα στο δημαρχείο Αμαρουσίου τα σχολεία των Δήμων-Μελών που ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα Περιβάλλοντος κατά το σχολικό έτος 2015-2016. Το 1ο Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής έλαβε έπαινο για τη δράση του που αφορούσε το δύσκολο θέμα της ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ. Τον έπαινο παρέλαβε εκ μέρους του σχολείου ο εκπαιδευτικός Μπαλάσκας Αθανάσιος που ήταν και ο υπεύθυνος της δράσης.
  4. Βράβευση από τη Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας για τη δράση με θέμα: «Ελεύθερος Χρόνος. Ανάγκη ή Πολυτέλεια;» Μαθητές: Τμήμα Β6, Εκπαιδευτικοί: Κουρεμένου Ναθαλία, Μπαλάσκας Αθανάσιος
  5. H Ερευνητική Εργασία των μαθητών του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής με θέμα «Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία-Κινητά Τηλέφωνα και Υγεία» του τμήματος Β2, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.
  6. Έπαινος στην ομάδα του 1ου ΓΕΛ Αγίας Παρασκευής για τη συμμετοχή της στην πανελλαδική δράση με τίτλο «Το Πείραμα του Ερατοσθένη» για τον υπολογισμό της ακτίνας της Γης.
  7. Το σχέδιο δράσης του 1ου Γενικό Λύκειο Αγίας Παρασκευής υποβλήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Σχολικό δίκτυο (μέλος του οποίου είναι το Πανελλήνιο Σχολικό δίκτυο) και πιστοποιήθηκε με το χάλκινο βραβείο eSafety.